Samenwerking met “de Lansingh”

Samenwerking met “de Lansingh”

Beste leden van ACZ,

Via deze brief/email wil ik jullie graag informeren over een ontwikkeling die wij als bestuur op dit moment aan het bekijken zijn.

Zoals jullie weten wordt er nu gebouwd aan het nieuwe zwembad in Capelle aan den IJssel. Vanuit de gemeente is er al vanaf het begin een verplichting bij ACZ neergelegd dat wij moeten groeien en/of meerdere zwemactiviteiten moeten gaan aanbieden. De gemeente wil het zwembad zoveel mogelijk benutten.

Dat er in Capelle een nieuw zwembad wordt gebouwd is in de omliggende gemeentes natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Wij zijn door zwemvereniging De Lansingh (Krimpen aan den IJssel) gevraagd of wij openstaan voor een intensieve samenwerking (voor alle afdelingen van ACZ) of zelfs het samengaan van de verenigingen.

Binnen het bestuur van ACZ hebben wij dit verzoek besproken en hebben positief geantwoord op het verzoek om de mogelijkheden te gaan onderzoeken. Echter, als bestuur beslissen wij dat natuurlijk niet, het is aan de leden van ACZ. Wij zijn al wel, als eerste stap, aan het kijken of er überhaupt een mogelijkheid is tot samenwerking is, qua invulling van de uren zwemwater.

Zwemvereniging De Lansingh brengt vandaag, donderdag 12 December, tijdens een bijeenkomst hun toekomst in beeld n.a.v. de huidige situatie in het zwembad van Krimpen Daarbij is één van de mogelijkheden om te gaan samenwerken . Het ACZ bestuur doet dat door middel van deze brief.

Wij willen jullie graag verder informeren en vernemen wat jullie van deze ontwikkelingen vinden tijdens onze (speciaal ingelaste) ledenvergadering en nieuwjaarsreceptie op Vrijdag 10 januari 2020. De locatie en tijd daarvan horen jullie op korte termijn. Het idee is dat dan ook een ACZ werkgroep “Nieuwe Zwembad” wordt geïnstalleerd. Die werkgroep maakt een plan van aanpak, met beslismomenten.

De beoogde tijdsplanning is:

  • Op 10 januari 2020 ACZ ledenvergadering / informatieavond en nieuwjaarsborrel;
  • Begin februari 2020 een buitengewone ledenvergadering over het plan van aanpak van de eventuele werkgroep;
  • Bij goedkeuring is het streven om die samenwerking te starten in het nieuwe seizoen, wat ongeveer samenvalt met het in gebruik nemen van het zwembad (September 2020).

Mocht je vragen of ideeën hebben hierover, dan verneem ik dat graag op voorzitter@acz-capelle.nl. Ik hoop jullie hiermee voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Henry van Hulst

Voorzitter ACZ