KNZB Synchrochallenge 2020: Zwemvereniging ACZ pakt door!

KNZB Synchrochallenge 2020: Zwemvereniging ACZ pakt door!

Dit seizoen heeft de KNZB, helaas, enkele NK’s moeten annuleren, waaronder de NJK, Synchrobeat en NK vrije combinatie. Omdat de Nederlandse zwembond het seizoen niet zomaar voorbij wil laten gaan, hebben ze voor alle synchroonzwemverenigingen de #KNZBsynchrochallenge bedacht!

Bij de Capelse Zwemvereniging ACZ, een vereniging die altijd uitermate actief is, was de nieuwsgierigheid natuurlijk direct gewekt. De opdracht was: “Maak, samen met de hele synchroonzwemvereniging, één filmpje. In dit filmpje zien we heel graag hoe jullie trainen ten tijde het coronavirus”. Het filmpje diende aan specifieke synchroonzwem eisen te voldoen en mocht niet langer dan 3 minuten duren. Alle filmpjes zullen worden beoordeeld op verschillende aspecten, door een vakkundige jury.

Vol enthousiasme en creativiteit verzamelden enkele zwemsters zich, natuurlijk op 1,5 meter van elkaar, en het brainstormen begon. Als eerste werden alle ideeën direct op papier gezet en een scenario voor het filmpje bedacht. Daarna was het al snel tijd voor stap 2, iedereen moest op de hoogte gebracht worden. Omdat ACZ ook in de Corona periode zeer actief was gebleven, was ook dit zo gedaan en konden we snel naar stap 3. En dat is natuurlijk de uitvoering. Laat dat nu net, als de regerend Nederlands Kampioen, onze specialiteit zijn! Met de camera in de aanslag en het logboek op schoot werden de mooiste figuren tevoorschijn getoverd, op dit keer wel een hele bijzondere manier. En alle leden, vrijwilligers en familie werd daarbij ingeschakeld. Thuis voor de spiegel, op de bank, in de tuin, in een sloot achter het huis, op het sportveld van DCV en op vele andere ongebruikelijke plekken werd er gefilmd. Al snel was het tijd voor de vierde stap, het in elkaar zetten van de film. En natuurlijk mocht passende muziek daarbij niet ontbreken. En toen kwam de laatste stap, het opsturen. Daarmee was ACZ er klaar voor, de Synchrochallenge is aangegaan.

En nu kunt u de volgende stap zetten, want, naast een vakkundige jury heeft ook het publiek een stem.! Om het publiek te kunnen laten stemmen worden de filmpjes openbaar gemaakt via onze social media kanalen. Is uw nieuwsgierigheid gewekt. Ga dan naar
zwemsporttv op youtube en zoek naar #KNZBSynchochallenge.

Wat kunnen we winnen?! Bij een leuke actie hoort natuurlijk ook een leuke prijs. De winnende vereniging wint een clinic van Noortje en Bregje de Brouwer, ons nationale duet samen met bondscoach Esther Jauma! Een super hoofdprijs die wij natuurlijk graag zouden winnen. Steun ons en stem!