Zwembaden mogen weer open!

Zwembaden mogen weer open!

Beste leden,

Wij zijn uitermate blij dat donderdag 19 november de zwembaden weer open mogen! In de nacht van woensdag op donderdag gaat Nederland weer terug naar de “gedeeltelijke lockdown”. Sportief Capelle heeft bevestigd dat Aquapelle inderdaad weer open gaat en dat ACZ dus weer kan gaan zwemmen!.

Let wel: Nederland gaat terug naar de situatie van vóór 4 november, waarbij de tot dat moment geldende coronamaatregelen (ingegaan op 14 oktober 2020) onverkort van kracht zijn. Aan alle leden wordt gevraagd zich strikt aan de richtlijnen te houden en elkaar daarbij te helpen. Hierbij nog even de maatregelen van de gedeeltelijke lockdown, zoals van toepassing in de zwembaden.

Een zwembad is aangemerkt als een binnenlocatie. Hiervoor geldt een maximum van 30 personen per ruimte. Deze groepsgrootte is altijd exclusief personeel. Trainers/instructeurs worden als personeel aangemerkt en tellen dus niet mee voor de groepsgrootte. Dit aantal geldt niet voor kinderen t/m 17 jaar, tenzij er ook volwassenen zwemmen (gemengde groepen). Dan geldt het totaal aantal personen van 30 personen (jeugd inclusief volwassenen). De beheerder moet ervoor zorgen dat het niet te druk wordt en te allen tijde de benodigde social distancing gehandhaafd kan blijven.

Kleedkamers mogen open blijven, mits de 1,5 meter kan worden gehandhaafd. Douches zijn gesloten. Materiaalgebruik is toegestaan.

Ouders die kinderen begeleiden mogen kinderen ondersteunen bij het omkleden indien nodig in het kader van veiligheid.

Voor activiteiten en teamsporten geldt een groepsgrootte van maximaal 4 personen. Deze personen moeten altijd onderling de benodigde afstand bewaren. Dit groepje van 4 personen moet de gehele activiteit samenblijven (en dus niet mengen met andere groepjes). Kijk hier voor meer informatie over sporten in groepjes. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt dit niet, tenzij het een gemengde groep  betreft met volwassenen (18 jaar en ouder).

Wedstrijden en competities mogen in de huidige vorm niet doorgaan. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor geplande wedstrijden onder de vlag van de KNZB. Er wordt samen met verenigingen gekeken naar wat er wel mogelijk is.

Bij Recreatief zwemmen altijd afstand bewaren en het maximaal aantal van 30 bezoekers per ruimte aanhouden.

Veel zwemplezier!

Willeke Thoen
(Voorzitter ACZ).