ACZ sportclub van het jaar!?

ACZ sportclub van het jaar!?

ACZ is genomineerd voor sportclub van het jaar,

We kunnen de titel “sportclub van het jaar” verdienen en een masterclass, een professionele promovideo van onze club. Het is ook vooral om gebruik te kunnen maken van alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht om de club in de schijnwerpers te zetten.

Graag verspreiden binnen de social media, appgroepen, nieuwsbrieven, website, etc. Je kunt gebruik maken van het promotiemateriaal om de achterban te mobiliseren. Dit promotiemateriaal is beschikbaar vanaf 19 april. Van 19 april tot 24 mei mag er gestemd worden

Promotiemateriaal is te vinden op: https://www.clubvanhetjaar.nl/verkiezing

Vorig jaar waren we 2e, na TurnAround (als ik het me goed kan herinneren). Laten we gaan voor nummer 1 in Capelle aan den IJssel, in 2020! Graag dus de leden oproepen om zelf op ACZ te stemmen (…met verschillende email adressen) en ook hun vrienden en familie op te roepen dat te doen.

Redenen genoeg om dit jaar wel te winnen: 

Onze club wordt ‘Club van het Jaar 2021’, omdat de Algemene Capelse Zwemvereniging ACZ, ondanks de vele uitdagingen in 2020, een gezonde en gezellige sportvereniging is. ACZ is vol enthousiasme, energie en heeft een grote groep vrijwilligers die klaar staan om ook in 2021 weer te gaan zwemmen en presteren. Ons, motto (sinds 2020) is: Samen zwemmen, een leven lang.

In 2020 is ACZ verhuisd naar het nieuwe zwembad Aquapelle, voorzien van alle gemakken en technische faciliteiten. Het is mede de aanleiding geweest voor een grote groei in leden en vrijwilligers bij ACZ.

Tijdens de openingsweek van het zwembad, begin September, heeft ACZ de Capelse Zwem4daagse georganiseerd, die voor eenieder toegankelijk is. Ondanks de (steeds veranderende) regels t.a.v. Corona konden 2 keer 30 deelnemers aan deze zwem4daagse deelnemen. ACZ is een van de weinige verenigingen die in 2020 de zwem4daagse heeft georganiseerd. De KNZB heeft hierover een artikel gepubliceerd.

Voor de minder valide zwemmers die lid zijn van ACZ zijn er professionele instructeurs, ondersteund door een groep vrijwilligers om de jeugdige G-zwemmers te begeleiden naar een zwemdiploma en de oudere G-zwemmers bij het recreatief zwemmen.

ACZ heeft in 2020 een nieuwe afdeling Waterspetters opgezet. Doel van Waterspetters is, om kinderen met een A-diploma plezier in het zwemmen te laten behouden en hen kennis te laten maken met verschillende zwem-disciplines. Hierover is een artikel geplaatst in de lokale krant.

ACZ heeft meegedaan aan de Grote Club Actie en heeft speculaaspoppen verkocht, om de afdelingen in staat te stellen de benodigde attributen en zwemkleding aan te schaffen.

Om betrokkenheid van de leden te behouden zijn ansichtkaarten gestuurd om te laten weten dat ACZ blij is dat mensen lid zijn en blijven. Aan het einde van het wedstrijdseizoen zijn clubkampioenschappen georganiseerd en is een (Corona-proof) barbecue voor leden en vrijwilligers van de afdelingen Wedstrijd en Synchroon georganiseerd. Deze afdelingen zijn tijdens de lock-down direct gestart met online-trainingen en buitentrainingen op voetbalvelden.

De afdeling Synchroon heeft meegedaan aan de Synchro-challenge. De verschillende teams hebben filmpjes opgenomen, onder andere om te laten zien hoe er getraind werd. Een officiële jury heeft het beoordeeld en aan ACZ diverse prijzen toegekend.