Nationale Club Meet

Nationale Club Meet

Afgelopen zondag hebben 11 minioren toppers van ACZ mee gedaan aan de Nationale Arena Club Meet 2022 in het Geuseltbad in Maastricht. 16 verenigingen uit heel Nederland hadden zich hiervoor gekwalificeerd. Het was sowieso een sportief weekend aangezien de meerderheid de dag ervoor nog in de touwen hing op het klimpark in het Kralingse Bos. Maastricht is niet naast de deur, maar vrijwel iedereen reed met elkaar mee en voor je het weet is het twee en een half uur later. 

De Club Meet begon met een optocht van alle teams die zich hadden uitgeleefd in het thema ‘Zomer’. Het was leuk om te zien hoeveel plezier de teams hadden gehad in de voorbereidingen. Sommige zwemmertjes leken toch wel een beetje onder de indruk van het imposante evenement. De nationale club meet, zwemmen en punten scoren voor je vereniging, al die spandoeken, wow!, mascottes en iedereen verkleed. Het paste allemaal amper langs de badrand. Speciale dank gaat uit naar de mamma en oma van Joes die ons enorm hebben geholpen met ons fantastische spandoek!

De estafette nummers waren uiterst succesvol, op de 4x 50m schoolslag werden de minioren 4 el. (Lauren, Sebas, Gioia en Thijs) namelijk 3de! De schoolslag is niet de makkelijkste estafette om goed uit te voeren, 8 van de 16 ploegen zijn helaas gedist. Super knap dus! De heren en dames brons werden 4de op de 4x 50m wissel. Mogen we al voorzichtig spreken van een gouden generatie?

Ook de minioren 6 el. (Vince, Wanja, Micha, Ryan, Joes en Arjan) zwommen niet onverdienstelijk. Vooral het bloedstollende afsluitende programmanummer 6x 50m vrij was zelfs buiten het zwembad te horen. Vrijwel alle zwemmers, trainers en aanhang gingen volkomen volledig uit hun plaat om hun ploeg aan te moedigen. Het was een uiterst sterk deelnemersveld vrijwel alle topploegen van Nederland waren vertegenwoordigd. En in dat licht is het hélémaal niet slecht als je 12de (van de 29) wordt op de 100m rugslag, zoals onze topper Nina-Sofia presteerde!

Als afsluiting van deze geweldige (lange en warme) dag hebben we onderweg met z’n allen nog even gezellig een McDonalds gescoord. Het was weer fantastisch, we hebben genoten.