Team ACZ kampioen en promoveert

Team ACZ kampioen en promoveert

Team ACZ kampioen en promoveert in de NATIONALE ZWEMCOMPETITIE

We did it! Team ACZ is afgelopen zaterdag kampioen geworden in de Nationale Zwemcompetitie en promoveert daarmee naar de B-klasse. Begin april werd ons team ook al kampioen in de Regiocompetie C West. Vier rondes lang toonde team ACZ zich een ware kampioen in onze nationale competitie.

Hoogtepunt was absoluut het bloedstollende laatste programmanummer 8x 50m vrije slag estafette. In een bonte mix van leeftijden zwommen onze 8 toppers in 3:45.57 naar Goud. Ook Goud werd het in 1:54.27 voor Yarno, Laura, Noemi en Hessel op de estafette 4x 50m vrij.

Ook tijdens deze spannende wedstrijd zijn er weer diverse records aan diggelen gezwommen. Enkele hoogtepunten:

  • Bij de minioren zwom Thijs met 24.61 ruim drie seconde van zijn oude 25m schoolslag record en haalde daarmee zilver. Sebas zwom op dezelfde afstand in 22.35 naar goud, ruim anderhalve seconde sneller.
  • Bij de junioren zwom Csongor in 1:22.08 ruim zes en een halve seconde van zijn oude 100m rugslag record af.
  • Bij de jeugd zwom Quinn met 1:21.93 ruim tien seconde van zijn oude 100m vlinderrecord af. Menno zwom met 1:02.88 bijna vijf seconde van zijn oude 100m vlinderrecord af.

Het was weer een gezellige en goed georganiseerde wedstrijd in ons thuisbad Aquapelle. De organiserende verenging ZOB’66 verdient hiervoor absoluut een compliment. Als afsluitend programmanummer nam team ACZ in een heerlijk zonnetje het buitenterras van McDonalds Capelle over.

Volgend jaar B-klasse. Wij zijn er klaar voor!

ACZ kampioen