Team ACZ kampioen en promoveert

Team ACZ kampioen en promoveert

Team ACZ kampioen en promoveert in de NATIONALE ZWEMCOMPETITIE

We did it! Team ACZ is afge­lo­pen zater­dag kam­pi­oen gewor­den in de Nati­o­na­le Zwem­com­pe­ti­tie en pro­mo­veert daar­mee naar de B‑klasse. Begin april werd ons team ook al kam­pi­oen in de Regio­com­pe­tie C West. Vier ron­des lang toon­de team ACZ zich een ware kam­pi­oen in onze nati­o­na­le competitie.

Hoog­te­punt was abso­luut het bloed­stol­len­de laat­ste pro­gram­ma­num­mer 8x 50m vrije slag esta­fet­te. In een bon­te mix van leef­tij­den zwom­men onze 8 top­pers in 3:45.57 naar Goud. Ook Goud werd het in 1:54.27 voor Yar­no, Lau­ra, Noe­mi en Hes­sel op de esta­fet­te 4x 50m vrij.

Ook tij­dens deze span­nen­de wed­strijd zijn er weer diver­se records aan dig­ge­len gezwom­men. Enke­le hoogtepunten:

  • Bij de mini­o­ren zwom Thijs met 24.61 ruim drie secon­de van zijn oude 25m school­slag record en haal­de daar­mee zil­ver. Sebas zwom op dezelf­de afstand in 22.35 naar goud, ruim ander­hal­ve secon­de sneller.
  • Bij de juni­o­ren zwom Cson­gor in 1:22.08 ruim zes en een hal­ve secon­de van zijn oude 100m rug­slag record af.
  • Bij de jeugd zwom Quinn met 1:21.93 ruim tien secon­de van zijn oude 100m vlin­der­re­cord af. Men­no zwom met 1:02.88 bij­na vijf secon­de van zijn oude 100m vlin­der­re­cord af.

Het was weer een gezel­li­ge en goed geor­ga­ni­seer­de wed­strijd in ons thuis­bad Aqua­pel­le. De orga­ni­se­ren­de ver­en­ging ZOB’66 ver­dient hier­voor abso­luut een com­pli­ment. Als afslui­tend pro­gram­ma­num­mer nam team ACZ in een heer­lijk zon­ne­tje het bui­ten­ter­ras van McDo­nalds Capel­le over.

Vol­gend jaar B‑klasse. Wij zijn er klaar voor!

ACZ kampioen