Verslag ONMK

Verslag ONMK

Afgelopen weekend werd het Open Nederlandse Master Kampioenschap lange baan gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Over het hele weekend verspreid hebben negen van onze masterzwemmers hun uiterste best gedaan om snelle tijden neer te zetten op de verschillende afstanden. Voor ACZ begon het toernooi goed op vrijdag; Roos werd Nederlands Masterkampioen in de categorie 40+ op de 100m rugslag en Saviël scherpte zijn persoonlijke records aan op zowel de 50m vlinderslag als de 100m vrije slag.

Op zaterdag waren we nog sterker vertegenwoordigd, met maar liefst zes zwemmers die aan de start verschenen. Met de 4x100m wisselslag estafette bij de dames 100+ pakte ACZ met Roos, Anna, Mariska en Pien dik de gouden medaille! En ook voor Roos individueel was er weer succes. Zij kon een kampioenschapstitel op de 200m vlinderslag op haar naam schrijven. Bart en Anna zwommen de 100m schoolslag, waarop Anna haar PR evenaarde en Bart zelfs met 2 seconden zijn PR aanscherpte. Verder werd de 50m rugslag nog gezwommen door Iris en Mariska, en waagde Jeroen zich dapper aan de 200m vlinderslag en 200m vrije slag. De dames 100+ estafetteploeg zwom als kers op de taart op de 4x50m vrije slag met Mariska, Roos, Iris en Pien nog naar een mooie tweede plek.

En daar bleef het niet bij, want op zondagochtend stelden Saviël, Jeroen, Bart en Rutger de zilveren medaille veilig op de 4x100m vrije slag 100+ estafette, waarbij Saviël zijn PR van vrijdag nog eens aanscherpte. Verder wist Roos haar derde individuele kampioenstitel binnen te slepen, dit maal op de 200m rugslag. Ook behaalde ze op haar vierde individuele afstand een zilveren medaille op de 100m vlinderslag. De laatste medaille voor ACZ was voor Saviël, die in een nieuw PR naar een mooie derde plek op de 50m vrije slag in de leeftijdscategorie 20+ zwom. Ook Iris en Jeroen zwommen de 50m vrije slag. Op de laatste individuele afstand, de 50m schoolslag, hebben Bart en Saviël mooie prestaties neergezet. Het toernooi werd afgesloten met de 4x50m gemengde wisselslag estafette 100+, waarbij Roos, Bart, Iris en Saviël een mooie 5e plek behaalden. Dit moest uiteraard gevierd worden met een broodje kroket. Al met al een heel geslaagd weekend!