ACZ 6 MEDAILLES RIJKER OP NK ONDER 18

ACZ 6 MEDAILLES RIJKER OP NK ONDER 18
Op zaterdag 9 april stond het NJK op het programma. Dit is het NK voor zwemsters onder de 18. 
 
ACZ mocht hier 6x eremetaal ophalen: 2x goud, 2x zilver en 2x brons
De eerste medaille van de dag was voor Merel Leuring. Zij behaalde de 3e plek bij de techniekwedstrijd.
Daarna was het de beurt aan de solisten. ACZ stond maar liefst 5! keer op de startlijst. En het was een succes. Goud voor Merel, zilver voor Mare, een 4e plaats voor Dionne, een 6e plek voor Mary-Ann en een 10e plek voor Lucie, die zelfs nog age 2’er is! Super knap gedaan.
 
Ook bij de duetten was het 2x raak! Zilver voor het duet van Mare en Merel en brons voor het duet van Dionne en Eline. Claire en Letizia hadden zich ook geplaatst voor de finale en behaalde hier een prachtige 10e plek.
 
Toen tijd voor de ploegen. De strijd met ZPCH was weer hoog en ondanks dat de ploeg later mocht starten (en het dus meteen bekend zou zijn of ze zouden winnen), was het nagels bijten. Een fout in de muziek.. en dus wisten we het niet meteen. Na een zenuwslopende zwem kwam dan eindelijk het verlossende woord: ACZ NEDERLANDS JUNIOREN KAMPIOEN PLOEGEN!!!! De ploeg bestaande uit Dionne, Elif, Eline, Floor, Lucie, Mare, Mary-Ann en Merel zwom naar een punten totaal van 143.1, meer dan 3 punten hoger dan de nummer 2. Zij mogen zich Nederlands Junioren Kampioen 2022 noemen.
 
Trainsters, juryleden, toeschouwers, bedankt! Zwemsters, gefeliciteerd!!!