ACZ 6 MEDAILLES RIJKER OP NK ONDER 18

ACZ 6 MEDAILLES RIJKER OP NK ONDER 18
Op zater­dag 9 april stond het NJK op het pro­gram­ma. Dit is het NK voor zwem­sters onder de 18. 
 
ACZ mocht hier 6x ere­me­taal opha­len: 2x goud, 2x zil­ver en 2x brons
De eer­ste medail­le van de dag was voor Merel Leu­ring. Zij behaal­de de 3e plek bij de techniekwedstrijd.
Daar­na was het de beurt aan de solis­ten. ACZ stond maar liefst 5! keer op de start­lijst. En het was een suc­ces. Goud voor Merel, zil­ver voor Mare, een 4e plaats voor Dion­ne, een 6e plek voor Mary-Ann en een 10e plek voor Lucie, die zelfs nog age 2’er is! Super knap gedaan.
 
Ook bij de duet­ten was het 2x raak! Zil­ver voor het duet van Mare en Merel en brons voor het duet van Dion­ne en Eli­ne. Clai­re en Leti­zia had­den zich ook geplaatst voor de fina­le en behaal­de hier een prach­ti­ge 10e plek.
 
Toen tijd voor de ploe­gen. De strijd met ZPCH was weer hoog en ondanks dat de ploeg later mocht star­ten (en het dus met­een bekend zou zijn of ze zou­den win­nen), was het nagels bij­ten. Een fout in de muziek.. en dus wis­ten we het niet met­een. Na een zenuw­slo­pen­de zwem kwam dan ein­de­lijk het ver­los­sen­de woord: ACZ NEDERLANDS JUNIOREN KAMPIOEN PLOEGEN!!!! De ploeg bestaan­de uit Dion­ne, Elif, Eli­ne, Floor, Lucie, Mare, Mary-Ann en Merel zwom naar een pun­ten totaal van 143.1, meer dan 3 pun­ten hoger dan de num­mer 2. Zij mogen zich Neder­lands Juni­o­ren Kam­pi­oen 2022 noemen.
 
Train­sters, jury­le­den, toe­schou­wers, bedankt! Zwem­sters, gefeliciteerd!!!